Indledning | Artikler | Galleri | Links | Nyheder | Kontakt
     

Standplads på Mescalito inden Bismarck-pitchen
Foto: Magnus Nilsson
Bigwall.dk er en samling af artikler om klatring skrevet af undertegnede, Michael Hjorth.
Det lyder som noget stort, og det er det. Navnet hentyder til klatring på klippevægge, der rager op over de fleste, og artiklerne på sitet beskriver klatreture på blandt andet El Capitan i Yosemite, Trollveggen i Norge, og fra Ketilfjeld i Sydgrønland, hvis størrelse tåler sammenligning med de højeste vægge i verden.
  Storvægge er ikke det eneste emne, du finder omtalt. Du kan læse om klippeklatring i Skandinavien og Alperne, vandring og bjergbestigning  - for eksempel et uddrag fra bogen "Ama Dablam, en bestigning af verdens smukkeste bjerg". Og du kan kikke på ca. 800 billeder fra klatreture og rejser - ikke mindst Nepal. Der kommer flere billeder og artikler til, så hold øje med dette sted!
  De fleste af artiklerne har været trykt tidligere. I Dansk Bjergklubs tidsskrift; i Politiken, Jyllandsposten, Adventure World, og såmænd også i Den Danske National Encyklopædi. 
  Desuden er der en lang række artikler skrevet af andre klatrere, og jeg takker blandt andet mine gode klatremakkere Jan Nicolaisen og Søren Smidt for bidrag og gode råd. Hvis du har en god beretning om klippeklatring, du ønsker at dele med mig og andre, er du velkommen til at sende den til michael.hjorth@bigwall.dk. Det kan hænde, at jeg lægger den ind.

Mine egne oplevelser og faktiske hændelser gennem de seneste 20 år er grundlaget for mine artikler, og afvigelser fra virkeligheden er tilstræbte. 

Michael Hjorth
København, 2005