Bigwall.dk logo (klik til forside)  
 Indledning | Artikler | Galleri | Links | Nyheder | Kontakt
     


Peter Harremoes gør 2. fribestigning 
af sin egen 'Lynet', (8a?), Kullen, 1993.
Bob Rosendahl sikrer. 

Klatring
Lidt af det store først. De mindre sager følger efter 

Yosemite, 1994
Sammen med Magnus Nilsson fra Skåne tilbragte jeg i foråret 1994 en god måned i Yosemite National Park. Ud over Prow på Washington Column og Lost Arrow Traverse - og en del kortere rutere - klatrede vi Mescalito på El Capitan. Artiklen har været bragt i Bjergklubbens blad, i Adventure World og - i denne lidt omskrevne udgave - i Men's Health. 

Ketilfjeld, 1987
Vestvæggen Ketil Pingasut rager ca. 1200 meter op. Søren Smidt, Magnus Nilsson, Uffe Mortensen og jeg forsøgte, og vendte om. Ordene her er skrevet til Friluftsland og Air Greenland's 'Suluk'. 

Trollveggen, 1992
Troldvæggen's ry er legendarisk, og de 1000 meter gneiss over Raumaelven i Romsdalen gjorde et dybere indtryk på mig en nogen anden tur. Jeg klatrede sammen med Peter Harremoës, og skrev til Bjergklubben og til Jyllandsposten.

Dolomiterne, 1985
Om en vandretur omkring Tre Cime de Laveredo og første danske bestigning af Soldáruten på Marmolada Sydvæg.

Grand Capucin, 1986
En lille bigwall under Mont Blanc klatret sammen med Søren Smidt. Beretningen blev bragt af Politiken sammen med artiklen om Mont Blanc's førstebestigning i 1786

Bonattipillaren, Dru, 1988
Walter Bonatti solo'ede denne rute i 1955. Finn Klinkby og jeg fulgte ydmygt efter 33 år senere. Skrevet til Dansk Bjergklub, 1988. 

Mongejura, 2002
Sammen med Klaus Preisler og en højtydende Audi foretog vi en blitzkrieg mod Romsdalens 'lille' bigwall. 25 reblængder og 900 m. Vi tog hjemmefra en søndag aften i maj, og var tilbage onsdag middag.
Vi troede, vi var de første danskere på ruten, men vi blev slået. Først med en uge af Hans Linde Nielsen og René Andersen fra Århus og såmænd (skulle det vise sig senere) med flere år af Anders Brysting og Henrik Brolling, der klatrede ruten i 1988. Artiklen er velvilligt stillet til rådighed af Klaus Preisler.

Wales, 1992
Jeg havde fornøjelsen sammen med Christian Almer at deltage i et British Mountaineering Council's (BMC) træf og møde i Wales. 1 uges hedebølge i maj i et af verdens mest inspirende klatremiljøer!

El Chorro, 1993
Siden jeg var der for 12 år siden, har alle været der, og denne artikel er næppe meget værd som inspirator. Det ændrer dog ikke ved, at Schrøder og jeg havde en god tur derned. 

Elbsandstein, 1993
Det massive regelsæt for klatring i det tidligere DDR er lidt 'off putting'. Alligevel håber jeg, at de lokale klatrere holder fast og lader området adskille sig fra hoben af trist sportsklatremiljø.

Chainsaw Massacre, 1994
Mit lille møde med et glat og ligegyldigt klippeparti i Sydgrønland.

Laybacket, 1984
Førstebestigningen af en alt for kort perle syd for Vang på Bornholm vestkyst.

Abekatten, 2002
Så kan det ikke blive mere ligegyldigt ...

Kullen, 2003
Motiveret af julens leddiggang hærgede Rune Klausen og jeg Kullens Nordkyst en mild januardag. Sendt til klubbens debatforum og desuden bragt i bjergklub-bladet.

DM 2003
Årets mesterskab i indendørsklatring var tynget af diskvalificeringer. Men stadig et stort og flot arrangement. Skrevet til www.sportsklatring.dk

Angsten for det tomme rum, Kullen 2004
Jeg har en række "standardruter" på Kullen, heriblandt Freak Brothers, 8-. At det ikke går godt hver gang, fortæller denne beretning. 

   Indledning | Artikler | Galleri | Links | Nyheder | Kontakt TOP
Michael Hjorth
2005
 
Opdateret d. 14.01.05